top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSIMPELMINDS

Wat zijn de verschillen tussen Indica- and Sativa-cannabis?

Bijgewerkt op: 2 jan. 2021

De typische effecten van IndicaIndicasoorten worden geassocieerd met een gevoel van lichamelijke ontspanning, alsof de stress uit je spieren vloeit. Als je je gespannen voelt of als je het gevoel hebt dat je de druk niet meer aankunt, kan gebruik van indica die spanning wegnemen en vervangen door een slaperige rust. Je gedachten vertragen, de tijd lijkt langzamer te gaan en bij de klassieke ‘stoner’ kan het gebeuren dat je zo ontspannen raakt dat je vergeet wat je aan het doen was of wat je wilde gaan doen! Het vaak beschreven verschil tussen het effect van indica en sativa is dat indica’s zorgen voor een gevoel van slaperigheid en passiviteit, terwijl sativa’s aansporen tot activiteit.


De typische effecten van sativa


Sativasoorten worden geassocieerd met een gevoel van verheffing, van opgetild worden in je hoofd en geest. Je creativiteit kan op gang komen en je realiseert je plotseling dat je voor je uit zit te staren terwijl het ene idee na het andere door je hoofd schiet en concepten die eerder geen samenhang leken te hebben samen voor nieuwe inspiratie zorgen.

Je kunt de energieke drang krijgen om iets te doen; wat dat is, is sterk afhankelijk van het individu. Een sporter gaat misschien hardlopen of trainen. Kunstenaars worden creatief. Muzikanten gaan muziek maken, tuiniers gaan in de tuin werken, etc. Het inspirerende effect van sativa’s manifesteert zich in wat jouw belangstelling heeft.251 weergaven0 opmerkingen
bottom of page